You know, your mood swings are giving me whiplashDet finns en anledning till att man tokstädar. Gnuggar bort varje liten osynlig fläck, dammsuger under alla mattor och bakom pianot och den tyngsta byrån.
För en kort stund har man total kontroll. Allt blir återigen perfekt på ytan. Allt blir som det ska vara.

Summertime and the livin' is easy

Jag är så glad tralala, och vet egentligen inte varför. Snart kommer det nog gå över eftersom jag druckit två och en halv kopp kaffe med kanel = Jag blir paranoid och nojig av att dricka för mycket kaffe.

Men just i detta nu mår jag finemang, löser korsord med lille far och borde ta tag i massa papper som ligger och lurar.

Blev för en sekund lite purken och undrade om det var kaffet som slog till, men i själva verket var det solen  som gick i moln, bokstavligen. Tror att jag är lite ohälsosamt beroende av solljus = Jag ska bo på varmare breddgrader.

Ohohoho, jag håller kanske på att bli en Fånga-Dagen-människa av all denna optimism? Oh, vad det vore skönt.


Saker som definierar fånga-dagen-mentalitet:


Givna metaforer - (Big Time) förutom att brista ut i Carpe Diem! kan även andra favoriter som tex. ingenting är omöjligt, bara den som går vilse hittar nya vägar, en sann vän är en sällsynt fågel. Använder också gärna andra ordspråk utan ironi.

Ett abnormt intresse för drömfångare och panflöjter, fascineras av indiankultur, lyssnar gärna till vindspel.

Får ofta en prusseluskan-min vid för grov sarkasm och ironi, kan dock göra undantag för Hey Baberiba, eftersom de är så "roliga". Tycker dock att det kan vara lite väl mycket under bältet-humor ibland.

Är onormalt förtjust i hösten eftersom naturen får så vackra färger.

Söker mer lycka än snabba kickar
. Ses sällan springa (möjligtvis jogga i naturskön miljö), åka berg-och-dalbana, föraktar droger, tycker att hälsa är viktigt. *Gör undantag för fikabröd i den annars nyttiga dieten. Har ofta långa utlägg om att 70% choklad och nötter är nyttigt.


Ok, i have a long way to go. Speciellt där med sarkasmen... Men jag tänker inte påstå att det inte är eftersträvansvärt att leva efter fånga dagen-konceptet. För få människor verkar lyckligare. Om jag så ska ha vindspel som soundtrack i huvudet resten av mitt liv...

Walk Idiot Walk

Vad är det för fel på alla?! Vaaarför vill ingen jag känner  gå på The Hives, när de avslutar sin världsturné i lilla jävla gemytlighetsparadiset Karlstad?

Högskoleprovet dan därpå, ska ha "födelsedagshelg" (Läs. brudar från skogen), ska till Norrland för att söka skola, har inte råd, tycker de är lite konstiga, är bortrest.

Vad är det där för ursäkter jag baara frågar?
! Känner mig lite som arga gubben, det här är inte kul. Ta ett express-plan hem, byt födelsedag, skriv sluddrigt på högskoleprovet, råna jourlivs.

Frida, Anna, BQ kom hem! Ni är mitt sista hopp.


Snart går jag dit själv och dricker så mycket vin att jag är två stycken.

Mercy Mercy MeHur många Fantastiskt och Otroligt kan man egentligen få in i en folkisansökan?


Ganska många tydligen, har då aldrig skrivit något så cheesy i hela mitt liv, känner mig dessutom som en mytoman när jag rabblar massor av kurser jag har läst. De låter betydligt mer seriösa än vad de egentligen varit.

Funderar på att sända med en alternativ och mer brutalt uppriktig version för de som inte köper uttryck som "en fantastisk möjlighet att utveckla mitt intresse" och "vore otroligt roligt att få ägna ett år av mitt liv...."
Något i stil med:

- Hej jag heter Lina och jag är sur för att jag aldrig lärt mig sjunga, så nu vill jag göra det för att det inte ska vara så pinsamt att sjunga jamåduleva och sådant.

- Hej jag heter Lina och vill inte bli som min bittra mormor som bangade sångkarriären, snälla rädda mig från det finska vemodet

- Hej jag heter Lina, jag driver en egen sekt som säkert kommer intressera er Bibelstudie-linje. Jag kan ansvara för att ordna religiösa bluesbattles som trevlig skolaktivitet.

- Hej jag heter Lina och undrar om skolan kan tänka sig att göra ett undantag i sin anti-drogpolicy? Enligt min religion är nattvard ett måste, och jag hoppas att skolan bemöter religiös mångfald med respekt och förståelse.Visst är sökningarna något jag bara gör på skoj, men nu börjar det kännas av att det inte är långt kvar, och plötsligt känns det också lite allvarligt? Och jag som inte övat. Självdiciplin i pillerform anropas. Hur ska detta gå?


Today: Marvin Gaye - Let's get it on