Smala Sussie

Alltså, jag fullkomligt älskar denna film. Ville bara säga det. Jag har nog sett den hundratals gånger, och jag har aldrig varit så stolt över att vara värmlänning som när jag 2003 såg detta mästerverk för första gången på Bio. Den är så skruvad med sin fantastiska komik, alla detaljer och det otroliga karaktärsgalleri som filmen innehåller. Dessutom är all musik i filmen enormt bra, vilket gör den ganska fulländad. Det som kanske är mest ironiskt är att den är så verklighetstrogen.
Jag är ju bosatt i skogen, (ca 2 mil ifrån den plats där Uffe Malmros växte upp och har hämtat inspiration ifrån), och känner igen flera av karaktärerna ifrån verkligheten. Dessa udda, vrickade men också ganska sköna människor kanske bara finns i små orter på landet? Ingen aning, men regissörens ord på extramaterialet var Välkommen ut i buskarna! För där finns dom, de märkliga människorna. Huvudrollsinnehavarna i sina egna liv.
Också känslan av landsortstragik och småkriminalitet finns där, samt önskan om att få uppleva något större. Komma till ett ställe där de inte visar halva filmer på bio.
Ja, filmen är ju fantastisk iallafall, och så extremt rolig, jag skrattar fortfarande... :D Aldrig har värmländska varit så klockrent och vackert. Dessutom upptäcker man bara fler och fler roliga repliker och detaljer ju fler gånger man ser den! Har ni inte sett den, så se den nu!

- "När Sandra blev spådd en gång, då så fick hon reda på att mannen i hennes liv skulle vara ett snyggt och smart latino på genomresa. Hon skulle hitta honom i en hiss. Problemet var bara att spådamen glömde berätta i vilken hiss latinot skulle åka, för det finns ju bara två i byn. Hissar alltså."

- "Ja, Pölsa har alltid varit som en sån där, ja vad ska man säga, som en bajskorv som inte går att spola ner. Som bara flyter upp hela tiden."

-
"Jag kan säga som så... hade inte du rött hår innan?.. Ja man kan väl säga som så..... skulle du kunna ta bort den där flugan som ligger där ..den ser så äcklig ut"

-
"Varför sitter det 4 knarkare i din soffa?"
"4 bara? Det skulle ju vara fullsatt."

-
"Vilka är det här? -Det är fina killar, arbetarklasskillar. Fast dom har inget arbete längre då men, ja, så nu är dom ju bara fina killar."

-
"Vi har haft Scarface-konferens i två dar nu. Därför de ser slitna ut. Vi har dragit alla repliker, försökte
mejla han som gjort filmen också. Skitsvårt att få tag på han.
Det är en jävla dålig uppkoppling."

-"I moderlivet är det tyst och i graven är det tyst. Däremellan är det bara ett enda jävla oväsen"

- "Pölsa has no fear because he got a lot of beer"

-
"Ich nicht Deutschland, go home!"

-
"Du tror väl inte att jag har mördat min egen syrra?"
"Nu ligger du lågt, det finns till och med folk som mördar sig själva."

-"Tagning! Håll Käften!

--"Jävla oflyt hela tiden!" (Det mest vedertagna uttrycket i Värmland sedan 2003)


Man kan hålla på och citera i all evighet. Känslan av "Men Guh vad bra sagt! GUH vad bra Sagt!! Jag måste skrive ner't" infinner sig direkt. Men nu är det Enough liksom...Kommentarer
Postat av: Johanna

Det är sant, det är något visst med den där filmen. Kanske beror det på att det är lokalt. Allt lokalt är bra (nästan). Man vet vad dom går igenom på något sätt. Så i princip är det ens eget liv man sitter och vrålgarvar åt :D Men satan, 2 mil från Uffes place?! COOOOOOLT!

Postat av: Petra

hahhaha vilken tur! ja skulle oxå vilja bränna upp alla böcker jag har men vi får inte, alla stackars 2or ska ha dom nästa år ju, snyft;). haha jo ja har försökt hitta pinsamma bilder på nicole med, men ja hittar inga:| lite tråkigt..vissa kändisar e så tråkiga!

2007-05-12 @ 13:53:59
URL: http://stellae.blogg.se
Postat av: Malin

Humm, det känns som att jag är den enda värmlänningen som inte har blivit förblindad av denna halvtaskiga film, vart tog den utsökta smaken vägen?
Fness, nerrå smaken är som baken. Puss

2007-05-13 @ 01:24:33
Postat av: Lina

Hehehe, Johanna vilken insikt! Det har jag faktiskt aldrig tänkt på, att vi kanske garvar åt oss själva till viss del, för att det stämmer så himla bra xD

Å du symbiosmedlemmen, erkänn att du ändå smådör lite av skratt av "fina killar, Arbetarklasskillar" och liknande lite i smyg. Du har bara sett den en gång, ge den en chans till. Utan att dömma den i förväg. Alla vi andra älskar den ju? ;P

2007-05-13 @ 02:22:47
URL: http://www.acupoftea.blogg.se
Postat av: fröken Främling

haha fan vilka bra citat.

2007-05-13 @ 20:03:30
URL: http://melankoliskt.blogg.se
Postat av: Malin

Nej jag skrattade faktiskt inget alls åt det, konstigt nog. Jag trodde jag skulle kräkas när jag såg filmen, men sure, vi kan se den nån mer gång så får vi se om du kan "omvända" mig
Puss

2007-05-14 @ 00:11:04
Postat av: Agnes

Jag hälsade på min syster i Stockholm förra året. Allting kändes lite stockholmskt. Vi hyrde Smala Sussie. Vi var hemma igen. ^^

2007-05-16 @ 23:12:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback