Religiösa Människor

Jag är så fruktansvärt trött på wannabe-religiösa människor. Ni vet de där som är så kristna på utsidan för att på något vis bevisa att de är så OooOotroligt goda och rättrogna fast de på insidan är raka motsatsen. Människor som har kristendomen som image och som något slags kvitto på att "jag är en bra människa".

Vad är det som säger att bara för att man är extremt optimistisk hela tiden och låtsas vara trevlig mot alla gör en till en bra kristen människa? Det är inte godhet, det extremt överdrivet och kallas i vissa fall Hyckleri.
Det räcker inte med att vara religiös på utsidan. Man måste mena det också. Annars är man egentligen inte mer kristen än någon av oss andra hedningar i vårt avlånga land. Att se ner på människor samtidigt som man ler är Inte kristet. Mänskligt, mycket möjligt, men Inte om man berättigat ska kunna använda sig av "Jag är så god och kristen"-kvittot. Då får man fasen stå sitt kast och leva efter det man påstår sig eftersträva.

De riktiga kristna borde alltså vara de som är goda på insidan. De som liksom är det naturligt, som inte automatiskt säger elaka saker eller beter sig djävligt. Som inte behöver bevisa att de är så goda och älskar alla hela tiden utan tar det med en nypa salt.
Jag är definivt inte kristen, det är jag för elak för. Tyvärr. Det vore otroligt skönt att ha den där Dorabella-godheten automatiskt, att liksom kunna sprida en god aura runt sig. Om Gud finns hoppas jag verkligen han har överseende med mig. (Om Gud finns tror jag att han är ungefär som Inge, min mattelärare. Han är snäll mot alla och blir aldrig arg, utan bara lite förbaskad. Och han brukar ju ha överseende med mig. Så det är väl bara att hoppas på det bästa.)

Min kompis Linnea sjöng "Oh Happy Day" på vår Gospel - Inspired konsert idag. Det var bra. Jävligt bra. Hon hade kanske Gud med sig? Inte för att hon är kristen (för det är hon inte), utan för att hon är ganska God. Eller för att hon helt enkelt kan sjunga. Kan ju också faktiskt vara en ganska relevant grej... Hon kan ta i så ordentligt, på det där bra sättet (Hon kan ungefär spränga lite berg, jag kan få en plastpåse att fladdra lite *Om jag blåser*).

Iallafall så var det nog den konserten som gav upphov till mitt utbrott på Religious-Imagen som är väldigt tydlig i sådana här sammanhang. Hujedamejjen!

Ha det underbart!

För i sommarens soliga dagar, vi sjunga var vi gå

Ibland blir jag arg av att bo på landet. Iallafall när det är röd dag då det endast går två bussar om dagen, jag skulle råka bli ensam hemma + att det regnar och det är 4,5 km till bussen som ändå inte går eftersom det som sagt är röd dag.

Men idag är det Underbart. Solen skiner, det doftar från häggen som just står i blom, gräset är grönt, hunden är ett trevligt sällskap på promenaden. Träden, djuren och ängarna inger ett harmoniskt lugn, och livet känns ganska bra ändå.
Trots motgångar som borttappad mobiltelefon, och kommande kemiprov.
Idag spelar sådant inte någon roll.

Det enda skulle isåfall vara att Ipoden nu varit försvunnen snart tre veckor, det gör lite ont i hjärtat. Så att finna den någonstans, kanske under dörrmattan i bilen hel och hållen ,skulle förgylla den här dagen och ta den till obeskrivliga höjder. Gårdagen var också trevlig med dansande å sjungande, trots att det kanske var som roligast på Karins vardagsrumsgolv än på det riktiga dansgolvet?

Jag tänker från och med nu njuta av livet och strunta i allt, trots att NVSP:s största inspirationskälla förmodligen är Guantanamo. Trots att det mesta jag äger i elektronik-genren just nu är försvunnet. De kommer nog fram sinom tid.


Vill bara önska alla lycka och välgång, det förtjänar ni! Ha det underbart!Did you give the world some love today, babe? - DorisSmala Sussie

Alltså, jag fullkomligt älskar denna film. Ville bara säga det. Jag har nog sett den hundratals gånger, och jag har aldrig varit så stolt över att vara värmlänning som när jag 2003 såg detta mästerverk för första gången på Bio. Den är så skruvad med sin fantastiska komik, alla detaljer och det otroliga karaktärsgalleri som filmen innehåller. Dessutom är all musik i filmen enormt bra, vilket gör den ganska fulländad. Det som kanske är mest ironiskt är att den är så verklighetstrogen.
Jag är ju bosatt i skogen, (ca 2 mil ifrån den plats där Uffe Malmros växte upp och har hämtat inspiration ifrån), och känner igen flera av karaktärerna ifrån verkligheten. Dessa udda, vrickade men också ganska sköna människor kanske bara finns i små orter på landet? Ingen aning, men regissörens ord på extramaterialet var Välkommen ut i buskarna! För där finns dom, de märkliga människorna. Huvudrollsinnehavarna i sina egna liv.
Också känslan av landsortstragik och småkriminalitet finns där, samt önskan om att få uppleva något större. Komma till ett ställe där de inte visar halva filmer på bio.
Ja, filmen är ju fantastisk iallafall, och så extremt rolig, jag skrattar fortfarande... :D Aldrig har värmländska varit så klockrent och vackert. Dessutom upptäcker man bara fler och fler roliga repliker och detaljer ju fler gånger man ser den! Har ni inte sett den, så se den nu!

- "När Sandra blev spådd en gång, då så fick hon reda på att mannen i hennes liv skulle vara ett snyggt och smart latino på genomresa. Hon skulle hitta honom i en hiss. Problemet var bara att spådamen glömde berätta i vilken hiss latinot skulle åka, för det finns ju bara två i byn. Hissar alltså."

- "Ja, Pölsa har alltid varit som en sån där, ja vad ska man säga, som en bajskorv som inte går att spola ner. Som bara flyter upp hela tiden."

-
"Jag kan säga som så... hade inte du rött hår innan?.. Ja man kan väl säga som så..... skulle du kunna ta bort den där flugan som ligger där ..den ser så äcklig ut"

-
"Varför sitter det 4 knarkare i din soffa?"
"4 bara? Det skulle ju vara fullsatt."

-
"Vilka är det här? -Det är fina killar, arbetarklasskillar. Fast dom har inget arbete längre då men, ja, så nu är dom ju bara fina killar."

-
"Vi har haft Scarface-konferens i två dar nu. Därför de ser slitna ut. Vi har dragit alla repliker, försökte
mejla han som gjort filmen också. Skitsvårt att få tag på han.
Det är en jävla dålig uppkoppling."

-"I moderlivet är det tyst och i graven är det tyst. Däremellan är det bara ett enda jävla oväsen"

- "Pölsa has no fear because he got a lot of beer"

-
"Ich nicht Deutschland, go home!"

-
"Du tror väl inte att jag har mördat min egen syrra?"
"Nu ligger du lågt, det finns till och med folk som mördar sig själva."

-"Tagning! Håll Käften!

--"Jävla oflyt hela tiden!" (Det mest vedertagna uttrycket i Värmland sedan 2003)


Man kan hålla på och citera i all evighet. Känslan av "Men Guh vad bra sagt! GUH vad bra Sagt!! Jag måste skrive ner't" infinner sig direkt. Men nu är det Enough liksom...We're going to Barcelona!

Wiehiiiie! Har bokat Barcelona-biljetter nu! Fantastiskt, det kommer att bli superkul! (Dock är jag ju sjukt paranoid med beslutångest, och blir rädd och tror att allt möjligt hemskt kommer att kunna hända där eller innan dess. Därför jag är en sån SistaMinuten-fantast, man hinner liksom inte oroa sig innan man redan är där. Men nej, sådant har jag numera slutat med! :D Har också nästan blivit av med min ta-i-trä-mani nu efter hmmm, 7 år!) Är väldigt glad att resan blir av iallafall! Den 22 augusti åker vi!

I fredags hade ju Älvkullegymnasiet ännu ett angenämt besök av Muf, (eller kan det ha varit Msu?), som försökte locka nya medlemmar med slagorden "Kan själv!" Lyckat val av slogan, iallafall om man vill visa på vilken nivå deras tankebanor ligger. Och som att denna fantastiska och enormt slagfärdiga kampanj inte skulle vara nog, erbjöds även godis, nyckelband med texten "Jag älskar att äga" (Nähä?) och inte att förglömma, upptryckta T-shirts med "Kan själv!"-loggan för de som värvades till nya medlemmar.
    Jag klandrar dem absolut inte, jag menar, hur lätt kan det vara att få nya medlemmar om man inte har några vettiga åsikter att göra reklam för? Inte konstigt att man måste köpa lite medlemmar då, tacka vet jag Kapitalismen! Och att man dessutom väljer att kalla sin kampanj "Kan själv!" som till och med fyraåringar kan förstå, väldigt taktiskt, man ska påverka dem redan som små. Way To Go Muf! ;D Johanna hade en liten intressant fundering över varför de aldrig är på Sundsta-sidan där musik/teater/dans/bild-linjerna finns. De kanske också vill ha godis och nyckelband? Eller är det helt enkelt bara teknikarna som går på dessa billiga knep? Ja, det är det bara Muf som vet...Nu är jag trött på det här!!!

Idag har jag tappat bort 800 kronor. Som en liten kompletering till förra månadens bortfall av 500 kr. Sen har jag religionsprov imorgon. Men det kan jag inte plugga på, eftersom jag fått en sån jävla nackspärr att hela skiten låser sig och jag trillar ihop om jag rör mig en millimeter åt fel håll.
Roligt brev har jag också fått idag. Krav-brev från skolbibblan som vill ha 300 kr för en bok jag lämnat tillbaka för två (!!!) månader sen. Sen är det ju också det jävla engelska writing-testet på fredag, jag är mentalt engelskt handikappad. Detta för att sedan ta igen mig i helgen med Derivata-provet.
Kul. Jag är mentalt, fysiskt och ekonomiskt ruinerad.

Dessutom är jag tvångsdeporterad till mitt rum, eftersom både hunden och mamman blir livrädda och nästan får en lätt hjärtattack av mina gallskrik när jag rör mig pga nackspärren. Inte ens läsa klarar jag av, eftersom då måste man ju vända blad. Men jag kan ju sjunga lite försiktigt för mig själv, tänkte jag först. Det jag Inte tänkte på är att jag omedvetet gör någon skum grej med käken när jag "sjunger", och eftersom käke och nacke hänger ihop fint så resulterade även det i ett anfall i klass med ett lättare självmordsförsök.

Det var allt, tack för att du lyssnade! *SlimSusie-referens*