Loranga, Masarin och Dartanjang

Religion och heliga böcker är ju något som ofta förekommer i samhället, och många människor följer heliga skrifter som Koranen eller Bibeln, och självklart har även jag en egen husbibel som jag läser och följer blint. Den heliga skriften bär namnet "Loranga, Masarin och Dartanjang" och är nedtecknad av Barbro Lindgren (en lustig dam som förmodligen ätit Inte så lite roliga piller i sina dagar). Denna bok är fantasktiskt rolig och jag gör naturligtvis allt för att försöka leva som bokens huvudkaraktär Loranga. (Som i min religion direkt kan jämföras med profeten Mohammed eller någon liknande).

"Loranga är världens bästa pappa, han bryr sig inte om någonting. Han har en blommig tehuva på huvudet och en rödrandig badrock flaxandes kring benen.Han älskar popmusik och hatar att arbeta. Men det går bra ändå, för han hittar alltid några kronor under spisen. Och förresten har han sin lilla tjocka pojke Masarin som kan hjälpa till när det kniper. Lorangas pappa Dartanjang bor i vedboden för att det inte ska hoppa baciller på honom."

 

Någon hädare på Wikipedias syn på  boken;
"Berättelsen handlar om pojken Masarin och hans okontroversiella pappa Loranga, som bor tillsammans i ett hus. Ute i vedboden bor också Masarins farfar, Dartanjang, som är hypokondriker. Loranga, ständigt klädd i badrock och med en tehuva på huvudet, är en barnslig och ansvarslös anarkist. Det blir oftast barnet Masarin som får ta ansvar, bland annat för sin gammelmorfar som är helgalen och bor i toppen av en tall ute i skogen."


    Läs denna bok för en rejäl dos livskunskap, också uppföljaren "Loranga,Loranga" då Dartanjang bland annat tror att han är statsminister... Och ja, jag Vet att det är en barnbok men det är ju det som är det bästa, att bokstäverna är så stora! Jag menar jag har även läst Dostojevskijs "Brott och Straff" och Kafkas "Processen" (hehe okej bara de första 17 sidorna , men bra att dra till med om man vill låtsas att man är lite smartare), men det står inte hälften så viktiga saker i dem. Loranga Makes My Day!179402-4


Kom ihåg; "Dartanjangs morfar är så gammal att han blivit till en gök" man kan alltså bli så gammal man vill.

Liten parantes bara; VAD är grejen med meritpoäng till universitetet som regeringen ska införa? Så fruktansvärt onödigt, de hittar på så mycket dumt.

Kommentarer
Postat av: Fardin

Ahihi. Jora, men visst är den söt. Ingen skulle kunna motstå en såndär.. Vad det nu är, med en penisnäsa :D. Hoho. Jo men ozzy blir nog som sagt lite skurmpen efter ett tag, och jag vet inte jag om jag vill ha honom. Du kan få honom om du vill :)

Postat av: Anonym

Hiihihi! jag har inte läst den en :O jag skäms över mig själv!

2007-02-13 @ 20:13:34
Postat av: Anonym

Usch vilken Ebba jag gör nu ;D, men ovanstående var från mig, hehe

2007-02-13 @ 20:14:15
Postat av: Malin

Hahaha fan vad pinsamt! jag gölmde igen! Malin!!!

2007-02-13 @ 20:14:51
Postat av: Tant Brun

Intressant religion. Och en en helig bok som, fast den är tunn, verkar kunna tolkas på mpnga olika sätt. Hade världen mått bättre om vi tillhört din religion tror du?

2007-02-16 @ 19:57:33
URL: http://tantbruniskogen.blogg.se
Postat av: Lina

Svaret får inte plats, så det kommer i nästa inlägg istället :D

2007-02-17 @ 16:55:48
URL: http://www.acupoftea.blogg.se
Postat av: Syster Yster El Grande

Jag har både läst boken och hört den berättas på CD. Däremot gillade jag inte filmen.
Jag småler hela tiden då den speglar det samhälle vi lever i på ett så paradoxalt vis. Den klingande fantasin som likt en nyonros slingrar in små skott av vassa stickor i samhällets "så-ska-det-vara". Hur man kanske har det, eller en återspegling hur det är fördelat med skikten i vårt nutida samhälle, där fanatsin inte verkar får ta för stor plats. omman inte anses galen eller utstött på något vis.Varför inte låta enkelheten i att bara vara, uppskattas av fler, istället för att det eviga sökandet efter lyckan tar alltför stor plats i våra liv. Innan man har kommit dit (om man gör det) måste stanna upp för att titta i backspegeln och tänka efter varför man har magsår och panikångest. Själv har jag varit i det sista lägret, men tagit tag i mitt liv och lyssnar till vad JAG vill och vad som gör att vi i vår familj känner den harmoni som genomsyrar vårt hem. Vi finns för varandra. Kravlöst och hjärtligt. Liksom Loranga, Masarin och Dartanjang... Man vet var och hur man finner varandra och gör ingen hysteri av vardagen. Lev livet levande - alla dör tids nog ändå.

2007-02-19 @ 11:26:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback