Summertime and the livin' is easy

Jag är så glad tralala, och vet egentligen inte varför. Snart kommer det nog gå över eftersom jag druckit två och en halv kopp kaffe med kanel = Jag blir paranoid och nojig av att dricka för mycket kaffe.

Men just i detta nu mår jag finemang, löser korsord med lille far och borde ta tag i massa papper som ligger och lurar.

Blev för en sekund lite purken och undrade om det var kaffet som slog till, men i själva verket var det solen  som gick i moln, bokstavligen. Tror att jag är lite ohälsosamt beroende av solljus = Jag ska bo på varmare breddgrader.

Ohohoho, jag håller kanske på att bli en Fånga-Dagen-människa av all denna optimism? Oh, vad det vore skönt.


Saker som definierar fånga-dagen-mentalitet:


Givna metaforer - (Big Time) förutom att brista ut i Carpe Diem! kan även andra favoriter som tex. ingenting är omöjligt, bara den som går vilse hittar nya vägar, en sann vän är en sällsynt fågel. Använder också gärna andra ordspråk utan ironi.

Ett abnormt intresse för drömfångare och panflöjter, fascineras av indiankultur, lyssnar gärna till vindspel.

Får ofta en prusseluskan-min vid för grov sarkasm och ironi, kan dock göra undantag för Hey Baberiba, eftersom de är så "roliga". Tycker dock att det kan vara lite väl mycket under bältet-humor ibland.

Är onormalt förtjust i hösten eftersom naturen får så vackra färger.

Söker mer lycka än snabba kickar
. Ses sällan springa (möjligtvis jogga i naturskön miljö), åka berg-och-dalbana, föraktar droger, tycker att hälsa är viktigt. *Gör undantag för fikabröd i den annars nyttiga dieten. Har ofta långa utlägg om att 70% choklad och nötter är nyttigt.


Ok, i have a long way to go. Speciellt där med sarkasmen... Men jag tänker inte påstå att det inte är eftersträvansvärt att leva efter fånga dagen-konceptet. För få människor verkar lyckligare. Om jag så ska ha vindspel som soundtrack i huvudet resten av mitt liv...

Kommentarer
Postat av: Sara

Haha. Jag känner mig lite träffad faktiskt. Jag tror du tänkte på mig när du skrev detta!Givna metaforer - bara den som går vilse hittar nya vägar.Hm, skrev jag inte ett inlägg med det som avslutning?Ett abnormt intresse för drömfångare och panflöjter, fascineras av indiankultur, lyssnar gärna till vindspel.Har jag inte sagt att jag vill lära mig spela panflöjt. Har t.o.m kollat upp potentiella panflöjtar på Blocket.Är onormalt förtjust i hösten eftersom naturen får så vackra färger.Sensommar höst är min favorit årstid. DET ÄR VACKERT MED RÖDA OCH GULA LÖV!Så välkommen till klubben Lina. Fånga-dagen-människor brukar faktiskt vara ganska lyckliga ;)

Postat av: Lina

Hahaha, nej den hittade jag på en citatsajt tillsammans med en god vän är en sällsynt fågel.Lyssnar du på vindspel och gillar drömfångare? Sen så greppar du oftast sarkasm vilket är en bra egenskap.Men lite du är det kanske allt, du är en av de få Fånga-Dagenmänniskor jag verkligen tycker om :) Haha, ja lyckan är avundsvärt!Jo du, btw Parken spelar gratis i Oslo på lördag!

2009-03-24 @ 20:46:39
URL: http://acupoftea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback