Sometimes it's just love

Jag har blivit sjuk. Sådär sjuk att uppfattningsförmågan är i lika hög hastighet som aktiviteterna på ålderdomshemmet Gullevivan.
Att stå i en väskbutik med dålig luftkonditionering en sådan dag är ungefär lika kul som finanskrisen, ehm ja sur mjölk.

Det enda som upplyft min arbetsdag var när tanten Gunvor kom ångandes med ett par stavar i högsta hugg! (Läs. Maj-Britt i Volvo Lastvagnar)
Hon sa massor av förvirrade och finurliga saker, om hur hemtjänsten tjyvat hennes tumvantar med fingrar i och lite annat tjosan som hon kom på i stunden.

Sen låtsades hon att hon ville köpa en plånbok, som skulle se precis ut som den hon hade. Medan jag vände mig om för att hitta en sådan slog hon upp den röda portmonän fort som attan, och gastade "OJ! Men vad har vi här! En REBUS!"

"Titta nu på det vita!" sa hon och kollade pillemariskt på mig. "Visst ser du vad det är?!"
Jag tittade en stund på den vita pappersbiten med svarta små streck hit och dit utan att se något samband överhuvudtaget.
"Visst SER du vad det ÄR?! Nähe, och jag tänker då minsann inte tala om 'et! skrek hon och slog ihop plånboken med ett smack.
"Det får vi allt ta och göra om nästa gång jag kommer, du kanske fattar då!" sa hon sedan bestämt.


Efter det dåliga rebusresultatet bestämde sig Gunvor för att det nog inte var något fel på den plånbok hon hade. Däremot fick hon en stund för sig att hon ville ha en basker, innan hon kom på att hon faktiskt haft en basker en gång och den var ju jätteful.

"Näe, nu är det en sak jag stått och undrat hela tiden, VAD HETER DU EGENTLIGEN?!" funderade hon sedan.
"Ja, Lina heter jag" svarade jag i ett tappert försök att dölja ett hysteriskt skrattanfall.
"Ja då ska jag tänka på dig varje gång jag åker på en lina!" hojtade Gunvor medan jag försökte att ge växel till en annan stackars kund som ville köpa vantar.

Efter det tyckte Gunvor att det blev tråkigt så hon gastade från andra sidan butiken
"LIIIIIIIINA!!! Nu ska jag gå, vi måste hitta mina stavar!"
Stavarna syntes inte till någonstans, men sen kom vi på att Gunvor nog hade mecklat in stavarna i halsduks-stället när hon letade efter baskrar.

Sedan ångade hon iväg, lika snabbt som hon kom...

Kommentarer
Postat av: Malin

HON skulle passa utmärkt i min garderob när jag har tråkigt. Rebusar is the shit.

2009-02-12 @ 23:27:32
Postat av: BQ

åh malin, är du också en sån där som skulle vilja ha en vän i garderoben som man kan plocka fram när man har lust och sen stoppa tillbaka? det vore fint...

2009-02-14 @ 20:23:43
Postat av: Malin

Jag ska öppna ett företag där man hyr ut dessa garderobsmänniskor. "Robisar" ska jag kalla dem. Ja så får det bli. Ni kan få en varsin gratis.

2009-02-18 @ 23:01:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback