Livet på Landet


Huslighet var som sagt inte min grej. Men lantlighet då? Jag är trots allt uppväxt på landet, bland all skog och alla djuren.
Då mina föräldrar var bortresta bestämde jag mig för att bjuda in några av mina närmsta vänner till en trevlig kväll i lantlig miljö.


Mission no. 2:


Göra upp eld och ta hand om en reducerad del av gårdens djurhållning (dvs. hönsen)

Cyklar in på grusgången. Marscherar sedan rakt mot vedskjulet för att hämta brasved. Det ska ju vara varmt och trevligt med eld i den öppna spisen om man är ute på landet. I förbifarten bestämmer jag mig också för att släppa ut hönsen.
Det skulle jag inte ha gjort.

Efter att Malin och Emilia dykt upp i Emilias bil, och att jag näst intill rökförgiftat dem genom att glömma bort var spjället på spisjäveln sitter, kommer jag på en annan sak. Vi måste jaga in hönsen innan det blir kväll. Främst för att inte räven ska åka på någon fetmarelaterad sjukdom.
Ett litet problem. Hönsen är försvunna. Hur jag än kacklar och kastar bröd så ger de sig inte till känna. *Kan ju också nämna att gården är stor, och att hönsen är lite lätt utvecklingsstörda.

När vi letat i en kortare evighet hittar vi äntligen hönorna. Jag pustar ut, ni förstår inte min mors vrede om det skulle visa sig att jag råkat tappa bort fågelkräken. Dock ett litet problem igen. De sitter högst upp i päronträdet.
Hur har de kommit upp dit? Och främst, hur f-n får man ner tio tuppar och hönor ur ett päronträd?!

* Först lockar man med lite bröd och kacklar lite trivsamt . Hönorna blänger.
* Sen hotar man lite om utegångsförbud och annat som de inte tycker om. Försöker kasta brödet på dem. Hönorna kacklar lite surt.
* Vi provar att skaka lite i grenarna och spela Children of Bodom. Hönorna bajsar.
* Vi når stadiet: Om jag nu vore en höna, vad skulle jag då göra? Malin ger förslaget att vi ska ringa till Ebba och fråga, hon tänker ju ganska likt en höna ibland ----> Ebba föreslår att vi ska klättra upp till hönorna och lyfta ner dem .
Lättare sagt än gjort.

Vi är alla nu lite rädda för hönorna, där de sitter och blänger hotfullt uppifrån trädet.
Malin kommer på idén att peta på hönorna med en kratta, som en hiss ungefär. En höna sätter sig på krattan. Hönan är jättetjock. Malin får mjölksyra i armen. Hönan hoppar av krattan och tillbaks upp i trädet.

Det hela är vansinnigt. Till slut blir jag asarg och står och skriker mitt hat till hönorna i päronträdet, och talar om för dem att verkligen gör skäl för uttrycket hönshjärna. Detta medan djurrättsaktivisten till granne passerar med sin hund --> Vi kapitulerar och går in till det rökfyllda huset igen.

Klockan 7 på morgonen därpå, står hönsen och gapar på gräsmattan. DÅ är de hungriga, de jävlarna.


Lantlighetspoäng: 0,5Kommentarer
Postat av: Elin Gissén

Ursäkta men... Hahaha! Du förgyller mina eftermiddagar med dina bravurer! Folk tittar konstigt på mig när jag står och skratar framför min skärm. Kämpa på med dina svampar och hönor, så kanske huslighet och lantlighet slutligen infinner sig. Någon gång framemot ålderns höst eller så.

2008-09-23 @ 13:38:12
Postat av: Erik

Svar ang. Embassy: NEJ! Vad dumt. :( Hur var Popaganda annars? Vad sågs?

Postat av: Johanna S

Kära Lina, du förstår inte att jag sitter här och skrattar så att tårarna rinner! Keep up the blogging! :D

2008-09-23 @ 22:21:59
Postat av: Sara

HAHAHAHA, jag dog av skratt när jag läste det här Lina! Helt klockrent, du skriver lika lustigt som Barbro Lindgren. Vilket absolut är en komplimang (Kvinnan är ju profet i vår sekt!)

2008-09-24 @ 12:09:43
URL: http://sovjetkitsch.blogspot.com
Postat av: Joel

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAAH jag dör, vilken rolig läsning!

2008-09-24 @ 20:35:31
URL: http://www.vokinjsalak.blogspot.com
Postat av: Malin

Den hönan var fan smäll fet. Jag låter som värsta klenisen inte coolt ;). Och tänk vad kul det är att läsa om det, men när vi väl stod där och glodde fåraktigt på kräken som var vrångare än oss så var kräken minsann inte så roliga. Men vi hade det mysigt iaf. Fness.

2008-09-26 @ 01:28:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback