Huslighetstestet no. 1


Jag är inte huslig. Inte det minsta. Men det ska jag bli! skrek mitt sinne förra veckan.

Mission no. 1 :
Förvälla svamp = En katastrof.
Hade i god och klämkäck tro antagit min mammas erbjudande om att rensa en stor korg med kantareller, då detta (*enligt min mor) skulle vara den enklaste sak i världen.
Enda haken var tidspress. Svampen skulle vara rensad innan kvällens slut. Kan ju säga att jag inte bar det lyckligaste leendet på läpparna när jag klampade in i min lilla lägenhet strax efter 12 på natten, efter en minst sagt ansträngande dag på jobbet. Men men, är man galet huslig så är man. Svampen skulle rensas.
Det hela börjar ganska bra, bortsett från att jag får borsta svamparna med en gammal akvarellpensel då jag definitivt inte är ägare av några svamprensningsredskap. Det mesta renset (och svampen) hamnar visserligen på golvet då jag inte är så bra på att manövrera med kniv och pensel i högsta hugg.
Efter x -antal svordomar och otrevliga uppvaknanden, då jag tenderar att somna i svamprenset hela tiden, har jag äntligen fått ihop en liten hög med gula fina kantareller. Jättefina. ---->
Dags för det slutgiltiga provet i huslighetstestet, själva förvällningen. Dock har jag hunnit glömma bort vad förvälla nu egentligen innebär. Men, inget stoppar en huslighetsgudinna.
Inte en sådan med telefon iallafall. Får via telefonkorrespondens hjälp av en kär vän som äger en kokbok. Känner mig mindre smart när receptet lyder:

"Lägg svampen i en kastrull, sätt på plattan.
Tillsätt ev. salt. Låt koka 5 -10 min."

- Kan ju iallfall inte vara så svårt! tröstar jag mig själv med. Slänger ner en hög kantareller i den lilla kastrullen som jag genast sätter på plattan. Efter att ha varit så huslig känner jag mig välförtjänt av en kort paus...
Och glömmer bort svampen.
Det luktar bränt och det krävs en våldsam insats för att rengöra den enda gryta som passar för ändamålet. Nu börjar tålamodet tryta.
Köket ser ut som ett h-vete, med svamp, jord, barr och löv överallt.
Dock ett ljus i mörkret, det finns några små kantareller kvar som inte fick plats i första omgången.
Lägger dessa i kastrullen och sätter mig för att vakta svampen noggrant. Efter en stund börjar även dessa bränna fast. Bestämmer mig för att svampen har förvällts klart, och att de översta iallafall verkar ätbara.
Hivar fram en plastpåse för att frysa in de små krakarna som överlevt spisplattan.
Ett problem. Plattan är fortfarande på.
Plastpåsen smälter samman på noll sekunder och de nyförvällda svamparna flyger ut på det minst sagt skitiga köksgolvet... Hela lägenheten luktar gift.
Går och lägger mig.

Huslighetspoäng: 0


Kommentarer
Postat av: caroline - svarar

tack så jätte mycket, kul att höra. :)

Postat av: Sara

Hahaha, lilla snurrpanna. Tack för dagens skratt! Du är hopplös när det kommer till vissa saker.

2008-09-22 @ 20:49:56
URL: http://sovjetkitsch.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback