Rena Babylon


Karlstad. Ett gemytligt trevlighetsparadis för människor utan ambitioner. Det börjar kännas av nu. Mer än Någonsin.Vidga sina vyer känns nödvändigt för att inte gå under av vardagstristessen, för att råda bot på de högst bristfälliga framtidsvisionerna. Drömmar om Cuba och Jamaica känns avlägsna rent ekonomiskt men att öluffa runt ett tag i en annan del av världen vore bara så jävla skönt. Skita i allt vad ekonomi, mljöproblem, höjda Milko-priser, bindningstid på bredband och svensk mentalitet heter. Dagens I-landsproblem. ( Kanske början av tjugohundratalets mest vedertagna uttryck).

Eller att ge sig av till New York och leva ett högst avslappnat liv alá SATC, där man kan shoppa obegränsat och dricka Cosmopolitans hela dagarna och ändå tjäna multum på sitt flashiga jobb som inte märks varken psykiskt eller fysiskt.

Det som just nu lyser upp i mitt liv är boken Volvo Lastvagnar av Erlend Loe. Det bästa på mycket länge.

Handlar främst om 92-åriga Maj-Britt som fråndömts rätten att äga underlater. En händelse som påverkar hennes liv radikalt. För att fördriva tiden röker Maj-Britt hasch, lyssnar på svensk reggae , samt bedriver vad hon själv anser, en undergrävande verksamhet i form av en hemsida. På en dator hon lurat till sig av Eda kommun. När hon inte trakasserar grannen, von Borring tycker hon för det mesta att livet är rena Babylon. Tills hon träffar afrikanen Bembo.


En fin bok som ger hopp om livet. Läs.


Kommentarer
Postat av: Erik

Dagens u-landsproblem... typ att vara hungrig.

Postat av: Emilia

haha den där boken vill jag låna ;D

2008-07-24 @ 21:45:09
Postat av: Erik

Joråsåatt... men kom ihåg att det är kul att va' pretto.

2008-08-11 @ 16:33:24
URL: http://prettypretto.blogg.se/
Postat av: Magica De Hex

Hääääääj galenpanna!!!

Nu åker vi till det soliga Spanien för att jag korkekar och eldiga Spanjacker med Paella i innerfickan.. Lite Cava kan man nog lyckas få ner åxå...NEMA pROBLEMA..som di sägeR..har jag hört...

Jorå..så att.. har boken Rosa på bal...av Barbro Lindgren med på turen.. och en Instruktionsbok med InDesign CS3..en annan ska ju vara datafröken på riktigt till hösten på Medborgarskolan.. hade ju visst glömt..typ allt sedan jag gick i skolan, för ett herrans massa år sedan...

pusssss å kram...Hoppas vi syns snart goa du!!!

Familjen hälsar

2008-08-14 @ 19:02:59
Postat av: Elin Gissén

Har läst. Ett ord. Underbar! :D Jag visste sedan tidigare att han är en grym författare och den bok jag ser mest fram emot att läsa i höst är hans senaste, Gör vad du vill. Tck för påprackningen, annars finns det viss risk att jag hade missat denna pärla pga den intetsägande titeln. Jag trodde först att det var en faktabok. Ljusglimtar i tillvaron och igenkänningsfaktor på Karlstads torg säger jag bara.

2008-09-19 @ 11:21:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback