Min vän Solveig


Jag har en kompis
, hon heter Solveig. Min mamma (även känd som sektens urmoder) har varit kontaktperson till Solveig i snart 25 år. Det bästa med Solveig är att hon har så genomtänkta lösningar och kloka resonemang, hon lyckas ofta handskas med dessa mindre begåvade människor som tror att hon inte hänger med bara för att hon har diagnosen Autism/Downs syndrom.

  • Solveig brukar ha en ketchupfläck (ca 10 x 10 cm) på sitt matbord. Den brukar biträdena i hennes gruppbostad försöka ta bort, men det är lönlöst. Solveig gör en ny så fort den gamla försvinner. Varför ändra på ett vinnande koncept?
  • Gruppbostadsbiträdet köper en matta till Solveigs lägenhet och lägger in den i hallen. Solveig tycker att mattan är jätteful, så hon rullar ihop den och tänker slänga. Ganska naturligt när någon lägger in något anskrämligt i ens hem. Biträdet upptäcker detta och lägger iallafall tillbaka mattan. Solveig vägrar och rullar ihop mattan igen, biträdet rullar ut den etc. Detta pågår i någon vecka. Solveig tänker och tänker, hur ska hon bli av med det fula tygstycket? Tillslut finner hon en lösning, hon gör det värsta hon kan komma på, hon kissar på den = Solveig slipper mattan.
  • Det är inte alla som får prata med Solveig. Tycker hon inte om dig eller ser dig som okänd så svarar hon helt enkelt inte. Så om man får chansen att prata med Solveig så ska man vara stolt, även om man kanske får heta skittomten, som min far benämns i hennes vokabulär ( Man får ju skylla sig själv om man på röstbrevlådan säger "Vi är tyvärr inte hemma just nu, men om det gäller försäljningen av tomter kan ni ringa 070...." Hörs ju klart och tydligt: Om det gäller Tomten. *Har man dessutom massor av skägg så är ju detta definitivt befogat.
  • Solveig är som en levande fat- detector. "Med baarn?!" brukar hon gasta om hon tycker sig se en bulle på magen på någon i sin närhet. Solveig själv bär upp sina 152 cm ypperligt och behöver inte fundera över sin egen kula, alla andra är ju med barn ändå. För mig och mamma var dock så inte fallet...
Hon är den enda som i januari vet vilken veckodag jag kommer att fylla år på (den 20 oktober), kan äta flest semlor på släktkalasen (ja, hon är med på dem också), och som ger mig pussel i present. Jag känner heller ingen annan som kan avfärda folk som försöker prata med en om ointressanta saker med "VEM prater du med Nu?!!" alternativt argt "Å DU PRATER HÖNS!!" Hon är således även en av de få som blandar ihop min lillasyster med vår hund...

Hon är också en av dem som mötte upp mig redan på BB ( då min mamma för en gång skull faktiskt var gravid) och en av de första som gjort intryck i mitt liv.

Linas Ord


Arbetet med sekten går framåt, och vi känner nu att vi även måste börja ta tag i det administrativa arbetet.
Jag som Lina, har därför gjort slag i saken och skaffat fram en kontaktadress som i detta nu är;

LinasOrd@hotmail.com


*Till denna adress är det fritt att vända sig om man är intresserad av ett medlemsskap, nattvardsfest, religiösa förfrågningar eller annat som kan kännas aktuellt.Heaven or Hell, vad väljer du?

EN GOLDEN FREE TICKET

 väntar på just dig!


Gud är hellre glömsk än sur....                                                                                             Peace out Hallelujah!

Ibland vill man bara flaxa iväg


Det var en rolig fredag. Sådana ska det bli fler av!


image77image79image78Dimmiga dar, det var bra dar
men vad fanns det att se klart?
Dimmiga dar, det där var fina dar
men jag såg aldrig riktigt var vi var.

(Dom Dimmiga Dagarna - H.Hellström)Bitterklubbens material till årsmötet

Idag spelar Johnossi på Koriander, jag borde verkligen vara där. Fan att inte allt är gratis eller att man inte har obegränsat med pengar. Det skulle underlätta ganska mycket. Tex. våga satsa på en tramsig karriär som aldrig kommer generera några pengar, men som vore grymt roligt att hålla på med.
Vara utbytesstudent ett år och kunna avbryta det ifall man ångrar sig, 70 000 hit eller dit...
Mildra sitt samvete och skänka en förmögenhet till Amnesty och Greenpeace, det är ju lätt att bry sig om andra när man är rik. Eller hur var det modebloggerskorna, roligare att ge än att få?
Resa jorden runt och lära sig massor av språk, det är faktiskt viktigt att lägga pengar på Upplevelser, eller hur var det nu?
Gnällig kan man ju vara, det ändrar inte så mycket. Men hur ska jag då komma åt dessa guldpengar som hägrar? Det gäller ju att se sina tillgångar här...

- Jag är rätt bra på att äta mat. Jag skulle kunna göra det obegränsat ett tag och satsa på att slå rekord i att bli världens fetaste kvinna/ Vinna VM i sumobrottning, och på så sätt komma åt pengar. Dock viss problematik när man ska ta sig in i planet för att resa jorden runt? Fast i och för sig, är inte alla säten americanized nu för tiden?

- Jag kan prata ganska fort. Om jag övade upp mig kanske jag skulle ha en karriär som rösten till smurfarna.
Om jag inte vore så fullkomligt ointresserad av sport kanske jag skulle kunna bli någon form av kommentator, risken är dock att jag skulle ägna pratet åt de snyggaste spelarna och deras lårmuskler...

- Jag har mycket kluvna hårtoppar och skulle lätt kunna utgöra skräckexemplen i hårvårdsreklamen.

Någon som är intresserad? Bara att slå en signal ni vet...


Over and Out