Religiösa Människor

Jag är så fruktansvärt trött på wannabe-religiösa människor. Ni vet de där som är så kristna på utsidan för att på något vis bevisa att de är så OooOotroligt goda och rättrogna fast de på insidan är raka motsatsen. Människor som har kristendomen som image och som något slags kvitto på att "jag är en bra människa".

Vad är det som säger att bara för att man är extremt optimistisk hela tiden och låtsas vara trevlig mot alla gör en till en bra kristen människa? Det är inte godhet, det extremt överdrivet och kallas i vissa fall Hyckleri.
Det räcker inte med att vara religiös på utsidan. Man måste mena det också. Annars är man egentligen inte mer kristen än någon av oss andra hedningar i vårt avlånga land. Att se ner på människor samtidigt som man ler är Inte kristet. Mänskligt, mycket möjligt, men Inte om man berättigat ska kunna använda sig av "Jag är så god och kristen"-kvittot. Då får man fasen stå sitt kast och leva efter det man påstår sig eftersträva.

De riktiga kristna borde alltså vara de som är goda på insidan. De som liksom är det naturligt, som inte automatiskt säger elaka saker eller beter sig djävligt. Som inte behöver bevisa att de är så goda och älskar alla hela tiden utan tar det med en nypa salt.
Jag är definivt inte kristen, det är jag för elak för. Tyvärr. Det vore otroligt skönt att ha den där Dorabella-godheten automatiskt, att liksom kunna sprida en god aura runt sig. Om Gud finns hoppas jag verkligen han har överseende med mig. (Om Gud finns tror jag att han är ungefär som Inge, min mattelärare. Han är snäll mot alla och blir aldrig arg, utan bara lite förbaskad. Och han brukar ju ha överseende med mig. Så det är väl bara att hoppas på det bästa.)

Min kompis Linnea sjöng "Oh Happy Day" på vår Gospel - Inspired konsert idag. Det var bra. Jävligt bra. Hon hade kanske Gud med sig? Inte för att hon är kristen (för det är hon inte), utan för att hon är ganska God. Eller för att hon helt enkelt kan sjunga. Kan ju också faktiskt vara en ganska relevant grej... Hon kan ta i så ordentligt, på det där bra sättet (Hon kan ungefär spränga lite berg, jag kan få en plastpåse att fladdra lite *Om jag blåser*).

Iallafall så var det nog den konserten som gav upphov till mitt utbrott på Religious-Imagen som är väldigt tydlig i sådana här sammanhang. Hujedamejjen!

Ha det underbart!

Kommentarer
Postat av: Jhanna

Nejmen precis. Syndar gör man hela tiden, och det skulle kännas så dumt att be farsan om förlåtelse hela tiden, om du vet vad jag menar. Fast å andra sidan har jag övervägt att bli kristen också, för det skulle kännas så mycket enklare att veta att det finns någon som bestämmer saker åt mig, med tanke på min beslutsångest, så en bekräftelse på att jag väljer rätt grejer hela tiden skulle inte sitta fel. Att allt har en mening liksom. Men bara det jag skrivit nu är antagligen tecken nog på att jag är oerhört okristen. Trots att jag är döpt. Och konfimerad.

Postat av: Jordgubbsgudinnan/JabbaDaHuuut

Haaha, du är så filosofisk min kära vän.;D Jag tycker att vi kan filosofera ihop nån dag över en kartong jordgubbar!! (och vi skippar diverse märkliga drycker denna gången, iallafall om tjejen med glasen i badkaret ska vara med, tihi^^)*Och nu kan tjejen Inte bli arg heller eftersom hon inte står nämd vid namn*:=
Detta tycker jag iaf vi ska göra snarast, så fort vi dumpat Ergo. HA det lovely!

2007-05-31 @ 17:38:58
URL: http://www.acupoftea.blogg.se
Postat av: Stjärnskruv

NU lämnar vi ERGO bakom oss! Halleluliiia!

2007-06-01 @ 18:31:46
Postat av: Malin

Men Lina :O Visste inte du att jag var fetreligös? Nu blir jag sårad, fness

2007-06-03 @ 23:45:08
Postat av: Ronja

Ja jag håller med dig! Så länge man är rik.. Man blir ju galen när man tänker på det! Vad tänker dessa människor med?
Ha det så bra!

2007-06-07 @ 19:51:47
URL: http://argabloggen.blogg.se
Postat av: Caroline

Att vara kristen betyder inte att man måste vara guds bästs barn, inte svära inte vara dum. Du får vara som du vill. Min präst jag hade under konfirmationen var piercad, tatuerad, rakad ( hon var tjej) och honomsexuell. Hur mycket säger inte bibel emot de sakera? Du får vara exakt hur du vill och skapa dig din egen bild av exakt vad du vill! Nu låter jag riktigt jäkla kristen. men iaf. jag är döpt, konfirmerad och jobbar som konfirmandledare. så whatever. Jag har min egen bild av hela skapelsen, och det är bladat av både kristendom och alla jag lärt mig under naturvetenskapen.

2007-07-08 @ 21:00:54
URL: http://svanemar.blogg.se
Postat av: Lina

Jag är inte helt säker på att du förstod andemeningen i mitt inlägg ;D Självklart borde man få se ut som man vill och kan också göra det som kristen, det är inte utsidan det handlar om vilket jag också försöker komma fram till. Att det inte räcker med att vara kristen på utsidan och ha det som en slags image för att visa att man är en "god" människa, om man inte beter sig som en. Det viktiga är insidan.
För det är väl mycket det religionen handlar om egentligen, Kärlek och omtanke för sina medmänniskor. Jag är bara trött på folk som beter sig hur som helst och sen hänvisar till att de är kristna. Men jag förstår absolut hur du menar, och håller med! HA det fint!

2007-07-27 @ 00:01:01
URL: http://www.acupoftea.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback