Skidåkning

På lördag ska jag ge mig ut i Branäs skidbackar tillsammans med min lilla syster (som jag givetvis lurat med för att jag tror mig vara något bättre på det här med skidåkning än vad hon är). Det här med att behärska ett par skidor är ju inte det lättaste jag gett mig på, speciellt inte att få dem att svänga åt samma håll ungefär samtidigt. Istället störtar jag ner med skidorna flaxandes vid sidorna och med ett vansinnesuttryck som förmodligen upplevs som ganska skrämmande av de andra skidåkarna.
Problemet med min skidteknik är just det att man antingen måste åka Vrålfort och utsätta sina medmänniskor för onödig skräck och fara, eller puttra fram som Skalmans gammelmorfar och liksom inte hinna åka mer än barnbacken innan snön är borta och det har hunnit bli april. För att lösa detta har jag börjat byta åkstil stup i kvarten, så att det blir SnabbtSaaaaaktaSnabbtSaaaakta, vilket gör att man ser ganska tokrolig ut, det är också utav den fåfänga anledningen som jag vägrar joina evenemang som ex, ÄG:s egna skidresor.
    Lovet har i sig fluffat på bra, jag har bland annat gått på stan och varit och fikat med mina vänner (och nej, jag kommer inte ge en detaljerad beskrivning av det vi fikade på, hur det såg ut eller smakade, ej heller tala om att vi "skrattade så vi fick ont i magen").
    Men har tyvärr också ställt in båda mina förutbestämda resor bla. till Malmö och min kära kusin, en av mina favoritpersoner här i världen, som ibland lockar fram min fanatiska, frireligiösa sida. Det var också hon som ordnade fram sommarens festivaltält, (ett sånt där snusmumriktält med två pinnar som brakade ihop Varje gång någon vandrade igenom vårt camp), jag har aldrig haft en roligare bostad i hela mitt liv.
    Iallafall, anledningen till att jag flyttade avresan till Malmö några veckor beror på att jag har ganska svårt att vara tyst, och helt enkelt behöver sällskap den 7 timmar långa resan för att inte utveckla multipel personlighet redan innan tåget hunnit passera Säffle. Alltså väntar jag några veckor så jag får sällskap av några ur den brokiga skara människor som jag kamperade med sist jag besökte den skånska huvudstaden.

Snart mååste det bli sommarlov, jag klarar inte av vintern och allt NVSP-skit (*GollumGollum*). Jag har ganska storartade planer för denna sommar, iallafall om man ska ta hänsyn till hur det ser ut i skattkistan just för tillfället, alltså måste man välja sina festivaler och resmål väl. (Ganska trixigt om man lider av sjuk beslutångest och till viss mån pengabrist). Jag kanske kan sälja några av mina gamla håliga strumpbyxor på eBay som rånarluvor? Eller extraknäcka som skidlärare för pensionärer? (Kan eventuellt gå under aktiv dödshjälp också). Ja, möjligheterna är oändliga. Hmpf. Något får jag nog iallafall göra om det ska bli något sommarlov att tala om!
  
Over and Out!

Tänkvärt

Itunes shufflade fram denna låt, tycker att den är tänkvärd och slagkraftig, speciellt en sån förbannat jobbig dag....


Doktor Kosmos - Vill Ni Ha Det Som I Sovjet Eller Vaddå?

"Jag ser ett debattprogram på tv,
Gudrun Schyman säger att hälften av föräldrapenningen bara ska kunnas ta ut av pappan.
Programledaren frågar om hon alltså vill tvinga papporna att vara hemma med sitt barn.
Och hon svarar: "Nej, så kan man absolut inte säga", och jag tänker: "Fega jävla kärring".

Dan' efter spela' vi på blå i Eskilstuna och jag sitter i logen,
det kommer in en tjej med The Pasters tröja,
hon säger att hon vill ställa en fråga,
hon säger att det gäller en av våra låtar, "Stoppa valfriheten".
Hon frågar: "Vill ni ha det som i Sovjet, eller vad då?

Jag ser på henne med en trött blick och ber henne sätta sig,
jag frågar henne vad hon heter,
hon säger att hon heter Elin och sommarjobbar på ica och gör ett fencin som heter Popoffer.
Elin, jag ska berätta för dig.. om tvång.

Det finns många som inte gillar tvång

Arbetsgivaren vill inte tvingas betala samma lön till Johanna som till Johan
Von Knorring vill inte tvingas gå i samma skola som Aliar Kali
Pappan vill inte tvingas att vara hemma med Tindra ett helt halvår
Storföretaget vill inte tvingas dela med sig av sina vinster
Fabriksägaren vill inte tvingas låta sina anställda bestämma över sin arbetsplats
Prästen vill inte tvingas viga Bertil och Sture
Hyresvärden vill inte tvingas hyra ut till familjen Mombasa
Tomatodlaren vill inte tvingas sluta spruta gift
Den frihetstörstande spritliberalen vill inte tvingas stå i kö och betala tvåhundra spänn för ett helrör
Den sköna snubben vill inte tvingas åka till köpenhamn för att rulla en jolle
Och när den sköna snubben har blivit ett skönt psyko så vill han inte tvingas till vård
Och den rika vill inte tvingas att betala för vården av psykot
Det finns många som inte gillar tvång

Du frågade om vi ville ha det som i Sovjet.

- Nej vi vill inte ha det som i Sovjet,
vår't idealsamhälle förverkligas inte genom Kalashnikovkarbiner mot tinningen
utan genom fönsterkuvert i brevlådan.
Vår revolution kommer inte att höras som granatexplosioner,
vår revolution kommer att höras som tusen små dunsar,
mot din hallmatta.

Vår't idealsamhälle, är ett tvångssamhälle.

Frågor på det?"

Drömmen om det perfekta samhället/ Man pallar inte leva som man lär

Jag fick en kommentar till mitt förra inlägg som löd såhär;
"Intressant religion. Och en en helig bok som, fast den är tunn, verkar kunna tolkas på mpnga olika sätt. Hade världen mått bättre om vi tillhört din religion tror du? "
Jag hade först tänkt svara lite snabbt och smidigt, när jag plötsligt insåg att det var omöjligt. Så mycket text skulle inte rymmas i kommentar-rutan, därför bestämde jag mig för att svara här istället och försöka utveckla tanken bakom min religion lite.

Tant Brun; Trevligt att du finner någon form av intresse för min heliga tro. Jag hoppas att det skulle bli bättre, eftersom konsumtion, skönhetsideal, människosegregation och fördomar förmodligen skulle minska om vi alla förutspråkade att leva som Loranga.
    Miljöproblem skulle inte vara ett problem eftersom exempelvis utsläppen av koldioxid och andra giftiga gaser skulle vara minimala, eftersom Loranga antingen spinger jättefort eller kör runt i en gammal skrotbil som åker utan bensin. Han konsumerar exempelvis heller inte kläder, använder inte jeans( han understödjer alltså inte indirekt utarmningen av vattenresurserna, eftersom det går åt 6,6 ton vatten för att tillverka ett par jeans, eller det människoslaveri som mycket stor del av klädindustrin innebär.)
    Gällande skönhetsideal hänvisar jag endast till att Loranga bär en blommig tehuva på huvudet (Som han visserligen aldrig tar av sig, och som jag heller inte kan garantera att den inte är "made in Taiwan". Och om detta är en paralell till slöjbärande är i nuläget svårt att säga, det är ju trots allt mer än 30 år sedan skriften nedteckades, så det är en tolkningsfråga)
    Fördomar mot ex, kriminella (Tjyven Gustav) och de sämre lottade i samhället (Arga gubben) skulle kanske inte existera, inte heller klasskillnader eller arbetslöshetsproblem, eftersom ingen skulle arbeta.
    Dock så skulle ju Sveriges BNP och ekonomiska välfärd sjunka drastiskt eftersom vi trots allt lever i en värld styrd av pengar, och alla skulle kanske inte nöja sig med att hitta några kronor under spisen då och då,(den främsta anledningen varför ett kommunistiskt samhälle har svårt att fungera i praktiken). Det genererar ju heller inga nya pengar (dagens problem om alla t ex, skulle jobba inom offentlig sektor), och kanske skapas nya segregationer eventuellt gällande vilken färg man har på tehuvan. Risken är ju också att alla tjuvar kanske inte är fullt så hyggliga som tjyven Gustav eller att alla människor inte är lika generösa som Tjocka korvgubben, men drömmen om ett samhälle där alla får vara som de vill utan restriktioner om hur allt "borde vara" finns fortfarande där.

Ja, ungefär så var väl tanken att kommentaren skulle låta, när jag insåg att jag just precis gjort det klassiska misstaget att inte göra åtskillnad på politik och religion. Sånt är lätt hänt, och eftersom jag är långt ifrån allvetande är detta bara lite spekulationer om vad jag tror att jag tror. Min egen livsstil kan också tyvärr sammanfattas med en mening ur "Kenneths Nya" av Svenska Akademien ;
"Det är något skumt med det här...Man pallar aldrig leva som man lär"

Loranga, Masarin och Dartanjang

Religion och heliga böcker är ju något som ofta förekommer i samhället, och många människor följer heliga skrifter som Koranen eller Bibeln, och självklart har även jag en egen husbibel som jag läser och följer blint. Den heliga skriften bär namnet "Loranga, Masarin och Dartanjang" och är nedtecknad av Barbro Lindgren (en lustig dam som förmodligen ätit Inte så lite roliga piller i sina dagar). Denna bok är fantasktiskt rolig och jag gör naturligtvis allt för att försöka leva som bokens huvudkaraktär Loranga. (Som i min religion direkt kan jämföras med profeten Mohammed eller någon liknande).

"Loranga är världens bästa pappa, han bryr sig inte om någonting. Han har en blommig tehuva på huvudet och en rödrandig badrock flaxandes kring benen.Han älskar popmusik och hatar att arbeta. Men det går bra ändå, för han hittar alltid några kronor under spisen. Och förresten har han sin lilla tjocka pojke Masarin som kan hjälpa till när det kniper. Lorangas pappa Dartanjang bor i vedboden för att det inte ska hoppa baciller på honom."

 

Någon hädare på Wikipedias syn på  boken;
"Berättelsen handlar om pojken Masarin och hans okontroversiella pappa Loranga, som bor tillsammans i ett hus. Ute i vedboden bor också Masarins farfar, Dartanjang, som är hypokondriker. Loranga, ständigt klädd i badrock och med en tehuva på huvudet, är en barnslig och ansvarslös anarkist. Det blir oftast barnet Masarin som får ta ansvar, bland annat för sin gammelmorfar som är helgalen och bor i toppen av en tall ute i skogen."


    Läs denna bok för en rejäl dos livskunskap, också uppföljaren "Loranga,Loranga" då Dartanjang bland annat tror att han är statsminister... Och ja, jag Vet att det är en barnbok men det är ju det som är det bästa, att bokstäverna är så stora! Jag menar jag har även läst Dostojevskijs "Brott och Straff" och Kafkas "Processen" (hehe okej bara de första 17 sidorna , men bra att dra till med om man vill låtsas att man är lite smartare), men det står inte hälften så viktiga saker i dem. Loranga Makes My Day!179402-4


Kom ihåg; "Dartanjangs morfar är så gammal att han blivit till en gök" man kan alltså bli så gammal man vill.

Liten parantes bara; VAD är grejen med meritpoäng till universitetet som regeringen ska införa? Så fruktansvärt onödigt, de hittar på så mycket dumt.

Mina Märkliga Vänner


Jag har många märkliga filurer i min omgivning som ofta väljer att titulera sig som mina kompisar. Detta inlägg tillägnar jag två av dessa som kanske hör till de allra konstigaste i det jag väljer att kalla min umgängeskrets. Den ena av dem är en långbent variant som vid upprepade tillfällen försöker tvinga mig att besöka en hemsida med foton på 20 cm lång avföring som denna människa finner som fantastiskt roligt (Hon vrålskrattar nämnligen mycket högt varje gång denna hemsida kommer på tal).
    Den andra vaknar upp av att ,också hon, fnissar hysteriskt åt någon form av serie som hon hittat på i sömnen, och tycker att det hela är så humoristiskt att hon tecknar ned det på sin dator...


179402-2

Och sänder det hela till nästan alla i sin vänskapskrets! Ja, tänk dessa människor är några av de som faktiskt lyser upp min tillvaro, bla. med sin ibland helt oförståeliga typ av humor. Men man har ändå roligt eftersom de har så fruktansvärt  kul, och alla blir lyckliga och glada!
       Lycka leder dessutom också till gårdagen då jag, Persson och Linnea var och tittade på Billie The Vision & The Dancers. De var naturligtvis fantastiska, sångaren var häftig och det hela var kort och gott supertrevligt. Mer musik nu tack! Ge mig sommarlov!

Simhopp?!

Idag är det fredag, alltså innebär  det idrott som idag innebar simhopp! Ve och fasa, jag som nätt och jämt kan hoppa jämfota med mina sprattelben gjorde förstås det enda raka, glömde badkläderna... Jag menar det är ju ingen idé att gå dit, ge sig upp 3 meter upp i luften för att sedan trilla ner som en strandad valross. När jag hoppar simhopp är jag nämnligen snarlikt påminnande om någon form av tjockt sjödjur, och skulle lätt kunna misstagas för att vara en valross. Har jag dessutom riktigt otur passerar säkert en Greenpeace-aktivist just som jag gör mitt hopp, och jag får ägna halva dagen åt att upprepa ; "Men snälla Greenpeace-aktivisten! Jag Är ingen döende knubbsäl, jag bara försökte hoppa lite simhopp". Summan av kardemumman är alltså att simhopp inte är en bra idé. (Dessutom håller jag med min utomordentligt fräsiga faster som avslutade varje tal som hon höll som elevrådsordföranden ;"Dessutom anser jag att sport har en fördummande inverkan på mänskligheten")
    Dagen har i övrigt varit ganska seg, speciellt med tanke på en försvunnen Ipod som gjorde dagen ungefär skitdålig. Dessutom har ordet "Skynda"använts i onödigt  stor bemärkelse denna dag och jag, liksom Skalman och Sara Persson, tycker att detta ord är det Fulaste ord som finns (Tillsammans med Derivatan).
Kan bero på att hur mycket jag än skyndar mig så går det liksom alltid sådär pensionärslångsamt... Jag förstår liksom inte hur andra människor gör när de skyndar sådär snabbt och effektivt, ett av livets gåtor.
    Däremot mer hopp om morgondagen då Billie The Vision kommer på besök och ska underhålla mig lite, ska bli trevligheter det!