Barcelona

Jag hatar Sverige. Jag gör faktiskt det. Jag är spytrött på detta land, och inte minst på dess rent ut sagt förjävliga väder!
Det är inte kul att komma från fantastiskt fina Barcelona med 35 degrees och strålande sol, till ett regnigt Skavsta för att avsluta det sista sommarlovet nånsin och åka tillbaka till skolh-vetet och alla meningslösa principer. Usch!

Barcelona är en rolig stad där man får allt från rosor, till skumma bladdekorerade muffins uppkastade på sin balkong. Man kan också träffa franska hiphopare från Toulose eller leta upp första bästa fransman för att få
Saïan Supa Crew-låtar framförda och dessutom översatta (vilket visserligen inte är lika överförtjusande).
Är man sugen på att dricka lite öl en sen kväll då mataffärerna har stängt är detta absolut inget problem, då det står herrar på samtliga gator i hela staden och gastar : SEXY BEER FOR YOU MY DEAR!!! ungefär hela tiden.
Även lättare droger erbjuds glatt till alla förbipasserande.
Är man pepp på lite lättklädda damer kan man besöka the red light district, eller hamna där av misstag om man inte är sugen på att gå dit frivilligt.
Vill man ropa på sina vänner fyra våningar upp från gatan bör man inte göra detta klockan halv sju på morgonen eftersom man då ofta tenderar att få soppåsar och skor i huvudet av arga spanjorer.
Man bör heller inte investera i Räksoppa på påse när man besöker stadens SuperMarket, då detta faktiskt kan resultera i att det blir det sista man gör.

Man kan också bara ta det lugnt, ha Bob Marley- allsång med ett skönt gäng från Angola/Brasilien och lära dem att säga Jättechill, eller avnjuta en skön middag på någon av Barcelonas restauranger.
Man kan även shoppa i alla härliga småbutiker, bada i havet och besöka Sagrada Familia.
Är man inte nöjd med detta kan man ägna dagen åt att äta underbar chokladglass eller hänga i sin snygga designade Rainbow-lägenhet.

Vill man glänsa med sina språkkunskaper
är denna stad utmärkt , då man tveklöst kan briljera i bla Spanska, Tyska, Engelska, Franska, Finska och Ryska. Det spelar ingen roll om ens ordförråd inte sträcker sig längre än
"Jag heter Lina, vad heter du?", "Spegel, Spegel på väggen där" eller "Jag gillar en datakonsult som heter Jörgen" alla blir jätteglada ändå. (Och dessutom rädda eftersom de tror att man förstår allt de säger över huvudet på en)

Tröttnar man på sin egen Svensson-identitet kan man syssla med olika former av samhällstjänst som Linnea, och ägna kvällarna åt att lura gambianer att man är en homosexuell ryska och diskutera HBT-frågan i många timmar.
Vill man ägna tiden åt något mer träningsinriktat så finns ju även alternativet att dansa tills fötterna bokstavligen trillar av.

Detta är ungefär hälften av det man hinner med på sex dagar i en av Europas bästa städer.

En bild säger mer än tusen ord?


Denna sommar började med en rolig festival. Nu (ehm, två månader senare) har vi bilderna.

Mottot verkar ha varit bakom mina solglasögon...







OM EN VECKA BEFINNER JAG MIG I BARCELONA!!! :D